Tips på hur du målar innerdörrar

Har du en tråkig gammal innerdörr och vill väcka liv i den? Gör något unikt och välj din favoritfärg och måla om den! Men glöm inte bort att det finns vissa grejer som är viktiga att tänka på. I denna artikeln kommer vi tala om dem bästa tipsen på när du ska måla om din innerdörr.

  1. Lossa innerdörren. Lossa först dörren och placera den där det finns tillräckligt med färgutrymme. Ställ upp bocken och placera dörren på den. Kom ihåg, var försiktig när du lyfter så att gångjärnet är intakt.
  2. Tvätta innerdörren. Du kan använda vanliga färgrengöringsmedel och svampar. Se till att det inte finns fukt, särskilt fukt längs den gjutna delen.
  3. Slipa innerdörren. Börja slipa dörren med lite grovt sandpapper och slipa sedan gradvis. Dörren ska vara lite grov så att färgen kan fästa ordentligt. Torka av med en dammsugare och torka av allt slipdamm.
  4. Grundmåla innerdörren. Måla först dörren med vanlig grundfärg. Generellt kan tre skikt krävas för att uppnå goda resultat. Du kan välja mellan en grundfärg och två vanliga beläggningar.
  5. Spackla innerdörren. Om det finns oegentligheter är det dags att spackla igen. Detsamma gäller om dörren är skadad eller sprucken. Låt kittet torka och slipa sedan med ett tunnare sandpapper.
  6. Måla innerdörren. Nu är det dags att göra det roliga jobbet, nämligen att måla dörren! Använd en rulle och måla på det första lagret av den färg du väljer. Se till att undvika dubbelrullning – detta kommer att orsaka färgsömmar. Hantera din rulle metodiskt och släta ytan med hjälp av en hyvel. Detta steg kräver hastighet eftersom färgen kan torka ut snabbt.
  7. Inspektera resultatet. Är du nöjd med jobbet, syns den gamla färgen igenom eller är allt okej? Som sagt, det kan krävas ytterligare en strykning innan rätt resultat ges.

Inhandla en ny dörr hos Dörrtema

Är du istället intresserad av att köpa en ny innerdörr, ytterdörr eller skjutdörr? Då kan vi tipsa om att köpa detta hos Dörrtema. Dörrtema har nämligen ett stort utbud av dörrar och fönster som finns för snabba leveranser.

På DörrTema hittar du mängder av innerdörrar i alla olika stilar. Allt från dörrar i gammal stil till de allra modernaste på ett och samma ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *