Svenskt Fordonsskydd – Rätt bilgaranti för ditt fordon

Det är inte billigt att köpa en ny bil och det är verkligen inte billigt att reparera din nya bil. När du först köper en ny bil kommer du omfattas av den s.k. nybilsgarantin. Detta är en garanti du får av biltillverkaren vilket innebär att biltillverkaren kommer betala om din bil går sönder under en viss tid efter ditt köp. Tyvärr går bilen ofta sönder strax efter att garantin har gått ut, något som kostar bilägare tusentals kronor varje år. Som tur är finns det nu en lösning.

Fordonsskydd

Svenskt Fordonsskydd ltd grundades för att lösa problemet nämnt ovan. När din nybilsgaranti har gått ut kan du kontakta oss. Vi kommer då att kontrollera din bil och om allt ser bra ut kan vi erbjuda dig en förlängd garanti på upp till fem år. Det innebär att om din bil går sönder inom den tidsramen kommer vi att stå för kostnaderna.

Svenskt Fordonsskydd tröttnade på att se svenska bilägare själva stå för dyra reparationer strax efter att deras garanti gått ut och därför bestämde vi oss för att lösa problemet. Du ska inte behöva oroa dig över dyra reparationer, du ska bara njuta av din fina bil. Om det här låter intressant behöver du bara fortsätta läsa. Vi kommer att gå igenom allt som du behöver veta om vår tjänst och vilka villkor som gäller.

Hur fungerar det?

Det enda du behöver göra är att skicka in en ansökan till oss. Din ansökan är helt kostnadsfri. Efter att vi fått in din ansökan kommer vi att göra en digital kontroll av din bil. Om vi inte upptäcker några problem kommer att erbjuda dig fordonsskydd. Vi kommer då att skicka ut ett garantibevis till dig via post. Detta intyg kommer du sen använda för att anmäla till oss när din bil genomgått en reparation som vi ska betala.

Anmäla en skada

Om din bil blivit skadad finns det ett antal steg som du måste ta för att vår garanti ska täcka skadan. Det första du måste göra är att kontrollera vilka skador som ditt paket täcker. Om skadan täcks av din garanti skickar du ett mail till oss. Då kommer vi att registrera ett ärende.

Efter detta är det bara att lämna in din bil till en auktoriserad verkstad. Se till att vi har godkänt verkstaden, annars kommer vi inte kunna betala något. Vid en skada som täcks av din garanti kommer vi också att stå för bärgning av din bil. Sen behöver du också informera verkstaden om din garanti från Svenskt Fordonsskydd. På vår sida finns tydliga instruktioner för verkstaden att följa.

Innan de påbörjar reparationen är det viktigt att de fått ett skriftligt godkännande från oss. Om allt går rätt till kommer vi ersätta hela kostanden för reparationen och du behöver inte betala något över huvud taget.

Garanti lyx

Att köpa en bil från Ferrari, Bentley eller Aston Martin är verkligen inte billigt. Tyvärr är reparationerna inte heller billiga. På grund av detta kan vi tyvärr inte erbjuda fordonsskydd för dessa bilar med våra normala paket. Det är därför vi har ett speciellt paket för denna typ av bilar, ”Garanti LYX”. Med detta paket kommer vi göra en individuell bedömning av din bil och därefter komma med ett prisförslag. Vi förstår att ingen lyx bil är den andra lik och därför måste vi göra en individuell bedömning från fall till fall.

Vi erbjuder gärna garanti till din lyx bil. Kontakta oss redan idag för att få ett individuellt prisförslag!

Vanliga frågor om fordonsskydd

Nu ska vi svara på några av de vanligaste frågorna som folk har gällande svenskt fordonsskydd. Om du har en fråga som inte står med här får du gärna kontakta oss. Vi svarar mer än gärna på alla dina frågor för att du ska kunna fatta ett så bra beslut som möjligt.

Vad kostar det?

Vad ditt fordonsskydd kommer att kosta beror helt och hållet på vilket skydd du vill ha och vilken bil du har. Vi erbjuder fordonsskydd till alla bilar där nybilsgarantin nyligen gått ut och vi har olika paket beroende på vilken bil du har. Vi kan till och med erbjuda fordonsskydd för lyxbilar men då tillämpar vi en individuell prissättning för att matcha just din bil. Vi har som sagt också flera olika paket vilket låter dig själv välja vilka reparationer du vill att vi ska täcka.

Vilka skador täcker ni?

Det beror helt på vilket paket du väljer att teckna. Generellt sagt täcker vi samma saker som täcks av nybilsgarantin. Viktigt att veta är att ett fordonskydd inte kan ersätta en försäkring. Vi täcker bara skador som uppstår naturligt, inte av trafikolyckor eller vårdslöst beteende. Du kan se exakt vilka reparationer som vi täcker på vår hemsida när du läser om de olika paketen. Här kan du också hitta information om våra villkor och vad som krävs för att vi ska betala din reparation.

Hur länge är jag skyddad?

När du tecknar ett avtal med oss har du en bindningstid på 12 månader. Som längst kommer vi skydda dig i fem år. Vårt skydd kommer också att sluta gälla om du kör din bil längre än ett visst antal mil. Exakt hur långt du får köra beror på vilket paket du väljer. Med våra två populäraste paket (Garanti BAS och Garanti BAS+) får du köra din bil i 190 000 kilometer eller 19 000 mil innan vår garanti slutar gälla.

Jag har en begagnad bil, kan ni hjälpa mig?

Det beror på hur gammal din bil är. Om den bara är några år är det möjligt att den fortfarande täcks av nybilsgarantin. Då är det bara att kontakta oss när den slutar gälla. Om nybilsgarantin har slutat gälla beror det helt på hur länge sen det var och hur gammal bilen är. Skicka in en ansökan till oss så tar vi oss en titt och återkommer med svar.

För att få reda på exakt vilka garantier som din bil fortfarande har rekommenderar vi att du pratar med bilhandlaren vid köpet. I många fall brukar de också kunna erbjuda dig en garanti, ofta på 3 – 6 månader.

Vi har en företagsbil, kan ni erbjuda fordonsskydd?

Ja, vi har ett särskilt paket speciellt anpassat till företag. Varje bil som ni registrerar blir skyddad i upp till fem år eller tills den gått 30 000 mil. Kontakta oss för att få ett pris för just ditt företag och era bilar.

Gäller garantin utomlands?

Ja! Svenskt Fordonsskydd är stolta över att meddela att vår garanti gäller inom hela EU/EES. Viktigt att tänka på om din bil behöver repareras utomlands är att först kolla med oss om verkstaden är godkänd.

Vi skyddar din bil

Vi tycker inte att svenska bilägare ska behöver betala för dyra reparationer bara för att garantin har gått ut. Det är därför vi grundade svenskt fordonskydd och det är därför som vi har hundratals nöjda kunder över hela landet. Om du har några frågor är det bara att kontakta oss. Vi svarar mer än gärna på alla dina frågor, båda stora och små! Vi på svenskt fordonskydd finns här för alla svenska bilägare som vill förlänga sin nybilsgaranti. Kontakta oss redan idag så gör vi en digital kontroll av din bil och kollar exakt hur vi kan hjälpa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *