Så håller du koll på ditt tak

När det är möjligt är takbyte något som många försöker, för det är en tråkig kostnad för många människor. Takrenovering bör dock inte ses som en tråkig och onödig utgift, utan som en investering. Eftersom du inte bara ökar värdet på huset utan också förhindrar framtida skador eller upptäcker skador du aldrig har sett. Detta kan spara mycket pengar i framtiden och göra ditt hem lättare att sälja.

Kostnadsfri besiktning

Få gratis inspektion från Takspecialisterna i Mälardalen AB, och de skickar inspektörer för att inspektera taket tillsammans med kunden. Då, om taket misslyckas, kommer kunden att få en detaljerad lista över operationer. Kunden kan sedan välja om Takspecialisterna ska lösa det problem som behöver lösas, vilket görs tillsammans med handledaren som ansvarar för projektet och ser till att det har startat. Monterare av takspecialister utbildas i enlighet med branschstandarder för taksäkerhet och arbete medan kunderna kan koppla av. När åtgärderna är slutförda kommer en slutkontroll att genomföras och ett 10-årigt garantibevis kommer att ges till kunden.

Olika typer av fasader

Det finns olika typer av fasader, dem vanligaste är trä, puts och tegel.

Träfasad

En träfasad ger många alternativ, men du måste också ta hand om dem. Beroende på färg och plats bör den rengöras och målas ungefär vart 10-15 år. Fördelar med träväggar: lätt att bearbeta material, lätt att bygga, byta eller renovera, en mängd olika stilar att välja mellan, naturliga material, god hållbarhet efter korrekt underhåll, nackdelar med träväggar: alla typer av ytterväggar måste vara bearbetat och kräver mest underhåll.

Putsfasad

Putsfasad används ofta i södra Sverige för att ge lyster till huset, men det är viktigt att välja rätt struktur och erfarna entreprenörer, för annars kommer du att stöta på vattenånga. Fördelar med putsfasad: Tillhandahåll ett robust hus, mer underhållsfritt än trä, men det måste rengöras vart 50:e år. Nackdelar med putsfasad: I händelse av skada kommer underhållskostnaden att vara högre, eftersom vanligtvis hela ytan måste renoveras, det är svårt att bygga eller fästa föremål på ytterväggen och det är känsligt för fukt (byggnader med luftspalter).

Tegelfasad

Tegel är ett naturligt material, så länge du behöver reparera murbruk kan det ge ditt hus en livslängd på hundratals år. Fördelarna med ytterväggar i tegel: lång livslängd, bra hållbarhet, bra för miljön, underhållsfri och bra fuktbeständighet. Nackdelar med tegelväggar: det yttre valet är inte så dyrt som trä och gips, det är dyrt och kan verka frostsprickande. Se upp för rostiga tillbehör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *