Historien om Michael Fogelberg

Michael Fogelberg är en framgångsrik entreprenör inom self-storage branschen och har startat ett flertal bolag som tagit branschen framåt. Här nedan kommer du kunna läsa om historien bakom Michael och några av de bolag han startat genom åren.

Michael är född och uppvuxen i Sverige men tar sina studier till USA. Där börjar han studera på Seattle University och går ut med en Bachelors i Finance och International Business. Efter sina studier flyttar Michael till Belgien där hans företagsresa börjar.

Starten med Shurgard

Samtidigt som Michael flyttar till Bryssel ser han möjligheter att starta ett self-storage bolag. Bara ett år efter detta börjar förhandlingar med det Amerikanska bolaget Shurgard. Dessa handlar om ett joint venture för att få self-storage till Europa.

Detta leder till tre anläggningar i Bryssel som sedan expanderar till London, Paris och Stockholm. Det är då Michael blir ansvarig för uppbyggnaden i Skandinavien och flyttar till Stockholm. Shurgard är idag störst när det gäller self-storage i Europa med nästan 250 anläggningar. 

Grundar Selstor

Michael Fogelberg lämnar Shurgard 2005 för att jobba med mindre företag som investerare. Men Michael vill göra något eget och väljer då att starta SelStor AB. SelStor är ett self-storage företag som bara under några år får upp 10 anläggningar i Stockholmsområdet. 

24Storage tar fart

2014 har Michael ännu en ide och startar då 24Storage AB. Detta är ett högteknologiskt lagringsföretag med fokus på att ta branschen med storm. Detta gjorde dem med sina unika affärside som var baserat på de två globala makrotrenderna digitalisering och urbanisering.

European Self Storage

Michael lägger nu sin tid på hans nya stora satsning inom self-storage branschen,  European Self Storage. Där är digitala system och teknologi i fokus för att alltid ligga några steg före sina konkurrenter.

Andra befattningar

Men Michael Fogelberg har inte bara varit en entreprenör inom self-storage branschen utan även haft uppdrag i många andra saker. Exempelvis var Michael ordförande för branschföreningen SSA Sweden mellan 2006 och 2021 och ordförande, vice ordförande och en av ledamöterna i FEDESSA (Federation of European Self Storage Association) från 2004 till 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *