Inred ditt hem med motiv från naturen

Att inreda sitt hem kan vara väldigt svårt och det är långt ifrån alla som lyckas få till det. Det finns många olika stilar på inredning, men det som är populärast just nu är att hålla det stilrent, tidlöst och modernt.

Färgen

Något som är viktigt att tänka på när du inreder med tavlor och posters är att tavlornas färgskala måste matcha övrig inredning som exempelvis kuddarna i soffan. Det gör att du får en röd tråd i inredningen vilket verkligen lyfter hela rummet. Innan du köper tavlor kan det vara en god idé att se över vilka färger du har i hemmet, alternativt införskaffa inredning som matchar.

Höjden

Att placera tavlorna i rätt höjd på väggen är väldigt viktigt. Det finns vissa riktlinjer man kan följa när det gäller höjden, men man kan få anpassa det utifrån sin egen kroppslängd om man vill. Den rekommenderade höjden är att tavlans mittpunkt är 145 cm från golvet. Det brukar vara en bra höjd för de allra flesta personer. Det är även bättre att låta tavlan hänga lite lågt än för högt. När du gör en tavelvägg och ska sätta flera tavlor intill varandra är det finns det flera olika sätt att hänga dem på. Du kan antingen linjera tavlorna i nederkant, överkant eller mittlinjen. Detta skapar en sammanhängande komposition. Tänk även på att om du ska hänga tavlor i ett barnrum kan det vara smart att placera dem i lagom höjd för barnet.

Enhetligt tema

Skapa en enhetlig känsla genom att välja ett tema för dina motiv. Några exempel på populära teman är blommigt, färgstarkt, svartvitt, vilda djur, mat och städer. Här kan du självklart välja vad som helst, ta gärna något som intresserar dig för att göra ditt hem till en mer personlig plats som speglar dig och dina intressen. Ett bra tips är att tavlorna ska ha samma nyans som väggen för att få ett bra helhetsintryck. Har du en grön vägg passar exempelvis naturmotiv med skogar och växtlighet väldigt bra ihop. Har du vita väggar fungerar det med nästan vad som helst, men framför allt svartvita motiv som inte gör sig lika bra på färgade väggar.

Inspiration

Det finns många ställen att få inspiration från när det gäller motiv på tavlor. På Viltmotiv.se finns ett stort utbud av posters online med motiv av våra svenska vilda djur. Här hittar ni även svarta, vita och välnöts- ramar. För att enklare kunna matcha dina tavlor till exempelvis din soffa finns det även kuddar med viltmotiven på. Med spännande konst väcker du nya känslor i ditt hem. På viltmotiv finns posters med rådjur, hjort, blåbär, räv, tjäder, lingon och många fler motiv från våra svenska skogar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *