Styr båtens viktigaste funktioner med en fjärrkontroll

Fjärrstyr båtens funktioner med en shipcontroller

Har du en större motorbåt, motorseglare eller kanske mer åt yacht hållet och funderar på hur du kan styra den mest effektivt när du är ute själv med båten. Visste du att detta nu är möjligt med en smidig fjärrkontroll? Denna har en joystick och en väldigt tydlig display som skapar enorma möjligheter att hantera din båt. Genom att fjärrstyra båten kan du styra flera av det viktigaste funktionerna, som exempelvis bogpropeller samt akterpropeller till och med båtmotorn. Utan att behöva befinna dig på förarplatsen eller manöverplatsen. Du kan exempelvis styra flertalet Volvo Penta reglagen på marknaden som exempelvis välkända Volvo Penta IPS och Volvo Penta EVC. Men även flertalet andra reglage på ett väldigt smidigt sätt. Allt med en enkel och lätt hanterbar fjärrkontroll, som faktiskt inte är större än att den får plats i handen.

Fjärrstyr båten med en shipcontroller och få full koll på båtens viktigaste reglage

En fjärrkontroll som brukar kallas för shipcontroller hanterar fjärrstyrningen av båten genom att koppla in funktionerna mot reglaget. På så sätt går det att lämna förarplatsen och hantera det som behövs styras utan att behöva låsa dig till manöver och förarplatserna i båten. Produkten är skapad för att du på ett enkelt sätt ska kunna hantera funktionerna när du går runt på båten.

Hantera båtens alla funktioner med en enkelt joystick

Det kan vara när du ska lägga till båten eller behöver testa funktionerna när du utfört service eller behöver kunna lägga ankar när du står i fören på båten. För att kunna styra din båt så effektivt som möjligt så är det enkelt att kunna använda en joystick som fjärrkontroll. Det gör inte bara styrningen mycket enklare, utan hjälper dig också att kunna styra hastigheten när du behöver befinna dig utanför förarplatsen.

Med en joystickstyrning har du finare kontroll över båtens rörelser. Detta är särskilt användbart när du lägger till eller när du navigerar i trånga utrymmen. Med en joystick kan du också styra hastigheten på motorn utan att behöva använda reglage på förarplatsen. På så sätt styr du bogpropeller, akterpropeller samt styra motorn med din shipcontroller. Detta är användbart när du behöver göra snabba justeringar av hastigheten vid trånga utrymmen i hamnar eller vid angöring i komplicerade förhållanden i övrigt.