Tips för energioptimering i hemmet eller på kontoret

Visste du att nästan hälften av den energi som används i en byggnad går till spillo? Detta beror ofta på ineffektiva apparater, belysning eller värme- och kylsystem. Energioptimering av din fastighet är processen att göra en byggnads energianvändning effektivare genom att antingen återanvända eller minska energianvändningen. Här nedan kommer några tips för att spara energi och pengar hemma eller på kontoret!

Energioptimering är ett utmärkt sätt att spara pengar och energi. Genom att göra några enkla förändringar kan du se en stor skillnad i dina energiräkningar. Här är våra bästa tips:

  • Använd naturligt ljus: Utnyttja det naturliga ljuset genom att öppna gardiner och persienner under dagen. Detta bidrar till att minska ditt behov av artificiell belysning.
  • Använd arbetsbelysning: När det är möjligt, använd arbetsbelysning i stället för taklampor.

Energioptimering är en process där man gör en byggnads energianvändning effektivare genom att antingen återanvända eller minska energianvändningen.

Behöver du hjälp med energioptimering så bör du definitivt höra av dig till Mats Forslund Konsult AB som är en besiktningsman i Stockholm som erbjuder flera olika tjänster inom fastigheter och bygg.