Mopedbilar i världsklass

Mopedbilar blir bara populärare och populärare och allt fler är ute efter dem. Bland 15 åringar är det extra populärt då det är som en bil fast man kan köra den på AM-körkort. Detta är för den klassas som en moped klass 1. Och därför har den några begränsningar jämfört med en vanlig bil. Exempelvis har den en maxhastighet på 45 km/h och får inte köras på motorvägar och motortrafikleder. Men om man bara vill ha en liten och smidig bil för korta sträckor är en mopedbil perfekt.

Mopedbil är som en liten vanlig bil med två sittplatser. Max får en mopedbil väga 425 kg och ha last på max 260 kg. Dem måste också ha en LGF-skylt baktill likt A-traktorer. Många tror att mopedbilar och A-traktorer är samma sak. Men så är det absolut inte. En A-traktor eller som det också kallas en EPA-traktor får bara gå i 30 km/h och drar mycket mer bränsle. De brukar även vara större än en mopedbil vilket kan vara en nackdel om du är ute efter ett litet och smidigt fordon.

Mopedbilar är dock ofta ganska dyra vilket kanske får många att avstå. Många tror också att det är osäkra då de är så små. Men detta är något som på den senaste tiden blivit mycket bättre. Nu tillverkas dessa mopedbilar av andra material för att få de så säkra som möjligt. Casalini är ett företag som satsar stort på säkerheten i en mopedbil och bygger därför sina bilar av en glasfiberarmerad kaross som är fem gånger starkare än stål.

Så är du sugen på en mopedbil är det Casalini.se du ska kolla in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *