Hjälp miljön genom att byta patroner

Alla kan göra något för att ta sitt ansvar för att ta hand om miljön. Om folk bara visste hur mycket man egentligen kan byta ut eller ta tillvara på, som har den allra minsta påverkan på miljön, skulle man bli förvånad.

Har du till exempel en skrivare hemma? Använder du den med miljövänligt papper till att skriva ut vid speciella tillfällen? Visste du att det finns miljövänliga patroner istället för de vanliga, traditionella patronerna? Det finns det nämligen! Miljötoner kallas de patroner som används i skrivare och som har tillverkats på så sätt att de är mer vänliga mot miljön än vanliga patroner. Det är ett alternativ som i det stora hela, från tillverkning till användning, gör mindre åverkan på miljön. Tillverkaren har nämligen återanvänt gamla, använda originaltoners och fyllt dem med färg av samma kvalité som i en vanlig patron. De är lite billigare, men minst lika effektiva. Därav kan du göra en insats för både miljön och plånboken!

Hur fungerar det, egentligen, tänker du då kanske? Och är de verkligen lika bra som vanliga, originaltoners? Ja! Det är dem. De gamla, använda originaltonerna returneras till fabriken för att rengöras. Samtliga delar som är utbytbara byts ut och sedan fylls den på med färg. Därefter testas de så att de fungerar bra för just din typ av skrivare, innan den paketeras och märks. Fabriken sparar på så sätt hela 2 till 3 liter olja per kassett på tillverkningen! Dock kostar hanteringen något mer för tillverkaren än om nya hade tillverkats, men eftersom ändamålet ändå överstiger nyttan med att tillverka nya, tar företaget inte ut någon större avgift för hanteringen. Det gör att produkten ändå är billigare än en traditionell originaltoner.

Eko-print har stort utbud av miljötoner

Nästa gång du ska köpa nya patroner till skrivaren, gör ett medvetet val och välj en miljötoner! Det gynnar både dig och miljön i längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *