Förbered dig för poolsäsongen

Om du planerar att bygga en pool till ditt hem eller köpa en, finns det några saker du bör tänka på. Innan man bygger en stor pool bör man ta reda på om bygglov, marklov eller registrering krävs. Det är också viktigt att du bygger den så att den är barnsäker och ger ett bra skydd runt poolen så att ingen kommer till skada.

Att skydda poolen är viktigt eftersom drunkningsolyckor är en av de vanligaste dödsorsakerna hos små barn. Det är så vanligt eftersom barn älskar att utforska, och utan säkerhetsutrustning kan de råka falla i poolen och drunkna. Dessa skyddsanordningar är inskrivna i Boverkets bygg- och ordningslag. Den anger vilka föreskrifter och regler som gäller för anläggningen och hur man bör tänka kring säkerheten runt om.

Bygglov och anmälan krävs oftast inte vid bygge av pool på egen tomt, men för att vara på den säkra sidan bör man dubbelkolla med sin kommun. Det kan nämligen skilja sig något beroende på hur man väljer att poolen ska vara konstruerad och se ut.

När allt är utrett är det bara att sätta upp en pool. J&F Fritid har nu en stor säsongsrabatt på pooler inför säsongen, där du hittar alla tillbehör och reservdelar till din pool. Det finns även kompletta pooler enligt dina specifikationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *