Välj rätt verkstad vid service av Citroen och Peugeot

Välj en märkesverkstad när du ska serva och reparera din Citroen eller Peugeot

När du behöver serva eller reparera din Citroën eller Peugeot kan du välja att ta den till en vanlig verkstad eller till en auktoriserad MRF-verkstad. Det är viktigt att välja rätt verkstad för dina behov av reparation och service, framförallt om din bil är helt ny.

Det är oftast att rekommendera att välja en märkesverkstad när det kommer till både bilservice och rena reparationer på verkstad. Genom att serva din Peugeot och Citroen regelbundet så kommer den hålla längre. Det finns även många åtgärder från leverantörer som kan justeras samtidigt så bilen är rätt uppdaterad, men även om det är någon viss reservdel som behöver bytas ut. Detta är inte helt säkert att en icke auktoriserad verkstad skulle åtgärda eller säga till om.

Det kan också vara bra att både reparera och serva bilen på samma verkstad som du använder för att byta däck eller behöver däckservice på din bil. Du kan få hjälp med hur du bör förvara dessa och berättar för dig om något däck är slitet och du kan köpa rätt typ av däck och fälg på din Peugeot och Citroen. En märkesverkstad har också alla typer av märkestillbehör till din bil men även andra bildelar.

Reparera och serva ditt AC system innan både vinter och sommar

Har du alldeles för låg kyla i AC systemet så kan du kontrollera den hos en AC serviceverkstad. Visste du att du ska använda AC systemet året om för att den ska hålla bättre. På vintern har det även en avfuktande funktion som gör att bilen snabbare kommer upp i rätt temperatur inne i bilen.

Har du köpt en begagnad bil kan det vara bra att känna till att AC systemet behöver fyllas på eller servas vid ett visst intervall. Larssons bilverkstad servar och reparerar din Citroen och Peugeot på en MRF auktoriserad bilverkstad, så kontakta dem när du är i behov av AC service en AC verkstad eller om du behöver utföra en AC reparation.

Ska du ut i världen och kanske flyga från Kalmar flygplats / Kalmar airport så kan det vara bra att känna till att Larssons bilverkstad finns alldeles i närheten och du kan reparera och serva din bil medan du är iväg utomlands.