Handelsstål i mängder

Handelsstål är en viktig del av byggprocessen. Du måste vara säker på att du använder stål av hög kvalitet om du vill att ditt färdiga projekt ska vara starkt och hållbart.

Tre vanliga typer av kommersiellt stål är vinkeljärn, durkplåt och rostfri plåt. Vinkeljärn används oftast för konstruktionstillämpningar som balkar och pelare. Durkplåt används ofta för tak och sidospår. Rostfri plåt är ett populärt val för livsmedelsutrustning och medicinsk utrustning. Varje ståltyp har sina egna unika egenskaper som gör den idealisk för specifika tillämpningar.

När du väljer kommersiellt stål för ditt projekt är det viktigt att ta hänsyn till materialets styrka, hållbarhet och korrosionsbeständighet. Stål med högre kolhalt är vanligtvis starkare än stål med lägre kolhalt. Stål med hög kolhalt är dock också mer känsligt för korrosion.

Allt detta plus mycket mycket mer hittar du hos Montano. Montano grundades 1962 och har sedan dess byggt upp ett stort förtroende inom branschen. Med deras breda sortiment kan du vara säker på att dem har precis det du letar efter. Du hittar allt från gängstång till rostfria rör i deras utbud.