Ta höjd med en flygdrake

Drakflygning har i många år varit en klassiker. Faktum är att drakar har en historia på nästan 1500 år, och konsten att flyga drakar utvecklades först i Kina. Det härstammar från drakcentrerade festivaler och olika tävlingar, som symboliserar kinesisk kultur. Draken spred sig sedan över hela världen och är idag en populär tidsfördrift och nöje för både barn som vuxna.

Flygdrakens utveckling

Flygdrakar har utvecklats sedan uppkomsten, och för oss svenskar ses den främst som en leksak. En drake med olika mönster, man håller i ett rep och skickar upp det i luften så lyfter draken med vinden är en kort och enkelt förklaring om hur det går till. En annan sak som drakar har gemensamt är att den används som ett sportverktyg, vilket du kanske inte har tänkt på, men tekniken är densamma, som till exempel kitesurfing. Där kan du ta fart med hjälp av vinden på en surfbräda i vattnet. Meteorologer använder också drakar för att observera vinden, till exempel för att se om det är lämpligt att flyga med flygplan.

Konstruktionen

Draken är gjord av en lätt ram och tunt material, som kan vara tyg, plast eller papper. Lägg materialet på ramen och dra åt den, anslut sedan ramen till repet och draken är gjord! När du flyger en drake måste det vara tillräckligt med vind ute, annars faller den platt på marken.

Drake.nu hittar du de bästa flygdrakarna, samt ett stort utbud av olika motiv, mönster och typer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *