Så enkelt är det att slipa ytor

Många byggprojekt involverar ofta att ytor måste slipas för att resultatet ska bli bra eller att de finns exempelvis tapetrester kvar på väggarna. Det brukar oftast bli väldigt dammigt när man slipar större ytor och det kan därför vara skönt med en ansiktsmask som gör att du inte andas in dammet. Det finns även vissa slipmaskiner som du kan fästa en dammsugare till, då blir det genast mindre damm som far omkring.

Viktigt att tänka på när du slipar

Som tidigare nämnt är det alltid en bra idé att använda en ansiktsmask, men det kan även rekommenderas att använda skyddsglasögon i vissa fall då större partiklar och bitar kan fara omkring. Ett par handskar kan också vara en rekommendation, speciellt om du är tvungen att sitta i en dålig arbetsställning pga. att det är ett litet utrymme som ska slipas. Risken ökar att det sker olyckor ju färre säkerhetsåtgärder man tar och därför rekommenderas det att ta så många som möjligt.

Vad brukar man slipa?

Det finns många olika delar i ett byggprojekt där det kan bli aktuellt att slipa. Om du gör en omtapetsering kan det vara nödvändigt att man behöver slipa bort tapet och limrester på väggarna för att slippa ojämnheter i den nya tapeten. Det är även vanligt att slipa exempelvis parkettgolv då man kan få det att se ut som nytt igen. Det finns många olika moment i ett byggprojekt där slipning är ett måste och då gäller det att man har rätt verktyg för att resultatet ska bli bra.

Vad behöver man för att kunna slipa enkelt och smidigt?

Det finns ett väldigt stort utbud av slipmaskiner och slippapper på marknaden, allt från hög kvalité till låg. Genom att använda en slipmaskin eller slippapper på rulle av hög kvalité gör du jobbet enklare för dig. En bättre maskin är mycket enklare att jobba med och oftast brukar skillnaden vara mycket stor. En effektiv slipmaskin kan ibland utföra samma jobb dubbelt så snabbt som en av lägre kvalité. När du köper en maskin av högre kvalité är det viktigt att du inte ”flaskhalsar” maskinen genom att sätta en slippapper av lägre kvalité på den. Då kommer maskinen inte prestera på max och du kommer garanterat att få byta slipark oftare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *