Presenningar – ett viktigt köpbeslut för hem- och företagsägare

Presenningar som håller för att användas köper du hos tentarp.se

Presenningar är en av de saker som man egentligen inte tänker på förrän man behöver dessa. Men när man väl behöver en inser man hur viktiga de är. Presenningar finns i många olika storlekar, vikter och material, så det är viktigt att välja rätt presenning för jobbet. Presenningar kan därför vara ett viktigt köpbeslut för hem- och företagsägare.

Några olika typer av presenningar

Det finns två huvudtyper av presenningar: vävda och laminerade. Vävda presenningar är tillverkade av en enda tygbit som är sammanvävd för att skapa en tät väv. Laminerade presenningar är tillverkade av flera lager tyg som är sammanfogade med lim. Båda typerna av presenningar finns i olika vikter och material.

Det vanligaste materialet som används för presenningar är polyeten. Denna är prisvärd och har god UV-beständighet, vilket gör dem till ett bra val för kortvarig utomhusanvändning. För långvarig utomhusanvändning är vinylbelagda polyesterpresenningar ett bättre val. Dessa presenningar är dyrare än andra presenningar, men de är mer hållbara och har bättre motståndskraft mot UV-strålar och mögel.

Några olika sätt att tänka när du ska välja rätt presenning

När du väljer en presenning måste du ta hänsyn till följande faktorer
Storlek: Det finns många olika storlekar på presenningar, från små pressningar som kan användas som för att täcka mindre föremål till stora presenningar som kan täcka ett helt hus eller en byggnad.

Du bör därför välja en presenning som är tillräckligt stor för att täcka det område du behöver. Utan att vara så stor att den är svår att hantera.
Vikt: Tyngre presenningar är mer hållbara men också mer besvärliga att arbeta med. Välj en presenningsvikt som är lämplig för uppgiften.

Färg: Presenningar finns i ett stort antal färger, från klassisk blått till limegrönt. I de flesta fall spelar färgen ingen större roll, men om presenningen kommer att användas i ett område där estetik är viktigt (t.ex. för att täcka poolmöbler), välj då en färg som kompletterar din omgivning.

Presenningar spelar således en viktig roll när det gäller att skydda ditt hem eller ditt företag från väderskador i ett planerat eller akut läge. De finns i många olika storlekar, vikter, färger och material, så ta god tid på dig att välja rätt presenning för dina behov.

Tänk först på storleken, sedan på vikt, material och färg beroende på hur länge du vill att presenningen ska hålla och vilken typ av miljö den kommer att utsättas för. Med så många valmöjligheter hittar du säkert den perfekta presenningen för ditt hem eller företag, du hittar alla typer av presenningar hos exempelvis tentarp.se som även har olika typer av tält. Det finns tält av typen LP tent och finns i varianterna  snabbtält, arbetstält, depåtält, marknadstält samt eventtält