Naturliga och veganska doftljus

Doftljus växer i popularitet och kan hittas i många hem över hela landet idag. Doftljus användes långt före medeltiden och har med tiden utvecklats till bättre produkter. Varför är doftljus fortfarande så populära, och hur har de förändrats sedan deras historiska debut?

De första doftljusen började dyka upp i våra hem för cirka 2 000 år sedan, och de finns än idag. Anledningen till uppfinningen av doftljus är främst pga. hur man gjorde ljus på den tiden. Ljus består i nästan alla fall av fett från djur. Detta gör att ljuset avger en mindre behaglig doft som spred sig i hemmen. Och lösningen blev då att lägga till en annan doft för att maskera lukten.

Idag tillverkas doftljus på många sätt och har olika egenskaper. Nästan alla doftljus innehåller stearin och paraffinvax. Paraffinvax är en restprodukt från dieseltillverkningen. Diesel är en industri som förstör miljön och sätter stor press på vår miljö. Om du ofta tänder paraffinljus hemma kan paraffinvax också orsaka cancer och skada vår hälsa.

Om du bryr dig om miljö, hälsa och djur så bör du inte välja ljus av paraffin eller stearin. Fair Candles erbjuder svensktillverkade ljus som är gjorda enbart med naturliga och veganska ingredienser. Dessa ljus är perfekta för att skapa en underbar atmosfär i ditt hem utan att oroa dig för din hälsa eller miljöpåverkan. Här erbjuds alltså de bästa veganska ljusen men så liten påverkan på miljö, djur och hälsa som möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *