Merinoull, linne och bambutyg för hemgjorda kläder

Bilden visar sömmerska som skapar hemsytt med linnetyger, merinoulltyger och bambutyger. Jaquard och Interlock för snyggaste kreationerna med klifria tyger

Vill du skapa eget hemsytt med klifria tyger på metervara? Vill skapa dina kläder själv men kan aldrig hitta rätt tyg? Då behöver du inte leta längre. Du kan nu enkelt köpa dina tyger online och hitta allt du behöver för att göra dina egna kläder i merinoulls tyg, linnetyg eller bambutyg.

Leta inte runt i olika butiker, köp dina tyger online istället. Du kommer enkelt att hitta allt du behöver för att skapa hemgjorda kläder och accessoarer. Här hittar du fördelarna med klifria tyger på metervara så att du kan använda tyger av merinoull, bambu och linne på bästa sätt, till alla dina hemsydda kläder.

Merinoull tyger som ger ett mjukt och skönt hemsytt plagg

Merinoull tyger kommer från merinoull är en typ av ull som kommer från merinofår. Fördelarna med att använda tyg av merinoull är bland annat att det är fukttransporterande, vilket innebär att det drar bort svett från kroppen för att hålla dig sval och torr.

Merinoull är också bra på att reglera kroppstemperaturen, så den håller dig varm i kallare väder och sval i varmare väder. Dessutom är merinoull luktresistent, så dina kläder kommer att hålla sig fräscha även efter en lång dag. Dessutom är merinoullsvävnader extremt slitstarka och håller längre än andra typer av vävnader

Bambutyger av snygg och hållbar bambuviskos

Bambutyg tillverkas av bambuplantan och har en mängd olika fördelar. Bambu är naturligt antibakteriellt och svampdödande, så det är bra för personer med allergier eller känslig hud. Bambutyg och bambuviskos är också miljövänligt eftersom bambu är ett snabbväxande material med förnybara källor.

Dessutom är bambutyg andningsbart och absorberande, vilket gör det idealiskt för aktiva kläder eller vardagskläder i varmt väder. Bambutyg är mjukt och smidigt, så det är bekvämt att bära hela dagen.

Linnetyger för att skapa svala och sköna kollektioner

Linnetyger skapas av lin, som är en stark naturfiber som kommer från linväxten. Fördelarna med linnetyg är bland annat att det är slitstarkt och blir starkare när det blir blött. Linnetyg är också hypoallergen och antibakteriellt, vilket gör det till ett utmärkt val för personer med allergier eller känslighet.

Dessutom är även linnetyg absorberande och torkar snabbt, så det är perfekt för kläder för varmt väder. Dessutom är linnetyg andningsbart och har en hög värmeledningsförmåga, så det håller dig sval i sommarvärmen