LED bilbelysning med ledramp eller LED-ljus

Bilden visar en ATV med ledramp. Med ledramper för bilbelysning, båtbelysning samt LED ljus och MC belysning får du som förare en betydligt bättre sikt.


LED bilbelysning med exempelvis en ledramp eller LED-ljus som belysning till bilen är idag allt oftare en önskad eftermontering. Det är en viktig del av fordonsanpassningen för att öka trafik säkerheten. Detta kan även gälla din MC belysning samt belysning till ATV och terrängfordon. Det har även blivit allt vanligare när du vill förbättra båtbelysningen och skapa bättre sikt när du står still med båten eller utför arbeten på sjön eller havet.

Oavsett om du vill ge din bil, motorcykel eller båt en personlig prägel är extrabelysning det perfekta sättet att ge din bil det utseende och den känsla du har letat efter. Med hjälp av extrabelysning för bilar och båtar kan du skapa ett ljusare och effektivare sätt att se vägen på natten.

Dessutom öppnar eftermonterad bil- och motorcykelbelysning många möjligheter till förbättrad synlighet och säkerhet på alla typer av fordon. Det finns väldigt många fördelar med att eftermontera extraljus för bil och MC belysning samt LED belysning. Detta passar väldigt bra för ATV och andra terrängfordon samt även för båtar och fartyg av olika storlekar.

Fördelar med att eftermontera LED extrabelysning

Extraljus med LED bilbelysning är ett alltmer populärt val för förare som även vill få sitt fordon att sticka ut från mängden. Dessa lampor finns i olika former, storlekar och färger, så det är lätt att hitta något som passar din stil. LED ljus och LED ramper erbjuder också en överlägsen ljusstyrka.

Jämfört med traditionella strålkastare kommer du enkelt märka skillnaden mellan LED ljus och konventionella glödljuslampor och halogenlampor. Du bör dock välja kvalitet i första hand och en leverantör som specialiserat sig på LED-ljus och LED-ramper. Vill du ha mer inspiration så kan du lära dig mer om LED ramper och LED ljus hos exempelvis extraljuskungen.se.

LED bilbelysning och LED ramper som skapar bättre siktförhållanden

När de kombineras med andra typer av anpassad belysning som dimljus eller backkameror ger de maximal synlighet under alla förhållanden. Och eftersom de vanligtvis monteras på utsidan av fordonet kräver de inga modifieringar som eventuellt kan minska dess prestanda under drift.

När det gäller båtar är LED-tilläggsbelysning lika fördelaktigt eftersom de kan ge överlägsen belysning i miljöer med svagt ljus, t.ex. vid nattliga fisketurer eller seglingsutflykter utanför kusten. De hjälper också båtägare att hålla sig säkra när de navigerar på okända vatten. Detta med en ökad synlighet än vad traditionella båtlampor eller annan typ av belysning ensamma kan erbjuda.

Till skillnad från vissa andra former av extra båtbelysning som tyngre stroboskoplampor eller stora och tunga släpljus/sökarljus. Dessa kan ibland kräva olika stativ och en mer permanent installation för angöring i fartygets skrov. Då kan LED belysningen lättare fästas med hjälp av enkla monteringsfästen, utan att för den skull nämnvärt skada båtens yta.

Det finns fördelar med att montera båtljus och använda en enklare LED ljus för båtar som går att justera efter behov när du står still med båten. Du kan med fördel montera flera ledramper på båtens sidor som hjälpstrålkastare när du exempelvis arbetar på båten. En LED ramp väger oftast inte särskilt mycket. LED båtbelysning kräver inte heller några avancerade installationer så du kan enkelt styra detta för att skapa ett bra arbetsljus när du står stilla med båten och arbetar i skymning eller mörker.

Eftermontering av motorcykelbelysning

För motorcyklister som vill ha bättre synlighet på mörka vägar sent på natten eller tidigt på morgonen före soluppgången finns det ingen bättre lösning än eftermonterad motorcykelbelysning som drivs av lysdioder (LED). En LED-ramp ger motorcyklar ett ljusare ljus som bättre kan skära igenom regn eller dimma än vad vanliga strålkastare kan ge.

Det finns även speciell LED MC belysning som kan vara extra fördelaktiga för MC föraren som åker längre turer på MC ut i Europa. Vid längre distanser kan vädret hinna skifta många gånger och kan således variera mycket över tid. Utöver att vara betydligt säkrare och mer tillförlitliga än konventionella motorcykellampor som betydligt lättare kan gå sönder, vid fel tillfälle. Utöver detta så får MC föraren oftast en förbättrade ljusstyrka med LED MC belysning än vid den som är fabriksmonterad. Tänk dock på att olika länder kan inneha olika regler för hur belysning får användas.

Stora fördelar med att eftermontera LED ljus och LED ramper

Det är således ett bra sätt att förbättra synligheten för både förare och båtförare att eftermontera både LED belysning som MC belysning, båtbelysning och bilbelysning. Skapa en mer anpassad känsla på ditt fordon så vinner du många fördelar som lysa upp mörka vägar eller ute på sjö, skärgård och hav. Med LED-ramper på ATV och terrängfordon, kan du lysa upp din tillfälliga arbetsplats i skog och mark på ett enkelt sätt.

Det finns mängder med fördelar att använda kraftfulla LED belysningar och LED ramper på dina fordon. Om du letar efter ett effektivt men ändå kostnadseffektivt sätt att montera bilbelysning, båtbelysning och MC belysning. Då kommer en investering i några eftermonterade och högkvalitativa LED-belysningslampor vara precis vad du behöver.