Hur man skyddar ditt hem eller företag mot inbrott med rulljalusier

Jalusier, brandgardiner samt inbrottsskydd för ditt hem och företag

Så här kan du enkelt skyddar ditt hem eller företag mot inbrott, med praktiska rulljalusier. Ingen vill någonsin tänka på att deras hem eller företag blir inbrottsdrabbat. Men det är tyvärr en sorglig verklighet som många ställs inför varje dag.

Du kan nu med enkla medel försvåra för obehöriga att ta sig in i dina lokaler, genom att använda jalusier. Lyckligtvis finns det således åtgärder som du kan vidta för att avskräcka inbrottstjuvar och ge dig själv lite sinnesro. Med jalusier skapar du ett extra lager av säkerhet som i många fall hjälper till att inbrottssäkra dina lokaler och dina tillhörigheter eller egendomar.

Vad utgör egentligen rulljalusier och vilka jalusier passas bäst för butik

Rulljalusier är säkerhetsgaller som kan tillverkas av olika material, bland annat aluminium, stål och PVC. De kan manövreras manuellt eller automatiskt, och de kan anpassas för att passa i stort sett alla storlekar och typer av fönster eller dörrar.

Du ser dessa oftast tillverkade i aluminium och utanför butiker av olika slag. Det finns även många företag som har monterat detta i skyltfönster eller framför vanliga dörrar. Jalusier ger ett ytterligare skalskydd utöver din dörr och det är tänkt att fördröja ett eventuellt inbrott. Det finns även andra typer av jalusier som exempelvis brandjalusier. Dessa kompletterar effektivt dina brandgardiner i ditt brandskydd.

Fördelar med rulljalusier

Det finns flera fördelar med att använda rulljalusier som en säkerhetsåtgärd för din fastighet. Först och främst är de en effektiv fysisk barriär som gör det mycket svårare för inbrottstjuvar att ta sig in i ditt hem eller företag.

Dessutom kan rulljalusier också bidra till att avskräcka från inbrottsförsök genom att få din fastighet att se säkrare ut från utsidan. Slutligen kan rulljalusier också bidra till att skydda din egendom från svåra väderförhållanden som starka vindar och hagelstormar om det är av mer solida material.

Flera olika typer av rulljalusier skapar många användningsområden

Det finns tre huvudtyper av rulljalusier på marknaden: massiva rulljalusier, perforerade rulljalusier och gallerljalusier. Massiva fönsterluckor erbjuder den högsta säkerhetsnivån eftersom de helt täcker fönstret eller dörren som de installeras på.

Perforerade fönsterluckor tillåter lite ljus och insyn i fastigheten samtidigt som de ger en hög säkerhetsnivå. Gallerluckor är en balans mellan solida och perforerade luckor genom att erbjuda partiell täckning med luckor som ger ventilation och ljus samtidigt som de avskräcker från inbrottsförsök

Det är ett effektivt sätt att avskräcka inbrottstjuvar och skydda din egendom från väderskador. När du väljer rulljalusier för ditt hem eller företag ska du tänka på vilken säkerhetsnivå du behöver samt hur mycket du är villig att spendera. Om du har några frågor om vilken typ av shutter som är rätt för dig, se till att rådgöra med en professionell installatör.