Hur du väljer rätt tält för ditt friluftsäventyr

Bilden visar ett enmannatält eller ett ultralätt tält och lättvikts tält. När du är ute och campar behöver du ett underställ för jakt och sköna full mundur jaktkläder

Nu kan du enkelt välja rätt typ av tält för ditt friluftsäventyr, som exempelvis ett praktiskt och ultralätt tält för vandringen. När du är ute i naturen vill du vara förberedd med rätt typ av utrustning och gärna då som minst med ett lättviktstält. Du bör även se till att din övriga utrustning inte väger alldeles för mycket.

Det innebär bland annat att du måste ha rätt tält för ditt specifika äventyr. Tält finns i olika storlekar och material. Vissa är avsedda för lättare typ av camping eller lägerplats. Det finns till och med tält med kamin. Det är viktigt att du väljer rätt tält för att använda dig av en tältkamin.

Enmannatält 2 manna tält eller ett 4 mannatält?

När du ska välja tält är en av de första sakerna du måste bestämma dig för hur många personer som kommer att använda det. Enmannatält är praktisk om du ska ge dig ut själv på exempelvis fjällvandring. Då kommer du behövs ta med dig mer packning själv.

Därför kommer du behöva ett enmannatält av ultralätt tält som du enkelt kan bära med dig. Tvåmannatält är perfekta för par och det räcker i det flesta fall till om det finns ett mindre barn i sällskapet. Ett 4 mannatält är idealiska för större grupper eller familjer.

Lätta tält i jämförelse med ultralätta tält

Om du planerar att göra mycket vandring eller backpacking vill du välja ett lättvikts- eller ultralätt tält. Dessa tält är utformade för att vara lätta att bära, så de är ett bra val om du vill spara utrymme och vikt. Ska du bara ut på en kortare campingtur och kan ta med dig en vagn eller liknande. Då kan du njuta av ett större tälts alla fördelar.

Ultralätta tält som är snabba att montera

Ultralätta tält och lättviktstält är ett bra val om du letar efter något som är lätt att sätta upp och ta ner. De är också vanligtvis lättare och mer kompakta än många andra typer av tält. Söker du ett större tält som inte kräver just denna funktion.

Då kan det vara ett bra val att välja ett tält där du även får plats med annat än sovplatser. Det bör även ha plats för olika för olika aktiviteter, gärna då i minst sitthöjd, så det inte känns trångt. Det kan vara allt från att äta mat, eller spela spel och förvara packningen.

På så sätt blir du inte lika väderkänslig och kan spendera tiden i ditt tält. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du väljer rätt tält för ditt nästa friluftsäventyr.

Rätt typ av fritidsbyxor för dina fritidsaktiviteter

När du är ute på olika friluftsaktiviteter då kommer du behöva olika friluftsbyxor för barn, herr och dam. Det är således enkelt att utrusta hela familjen med friluftsbyxor för dam och friluftsbyxor för herr samt barn.

Du kan även behöva långkalsonger från exempelvis Dyneema, samt underställ för jakt. Dessa finns i många olika varianter men full mundur, som exempelvis full mundur jaktkläder. Dessa är populära i denna kategorin. Du kommer behöva en praktiskt och bra fällkniv från exempelvis fällkniven. Fällknivens sortiment är erkänt hållbara och passar för det flesta vildmarksäventyr.