Historien bakom ryggsäcken

En ryggsäck är en väska som bärs på ryggen och används ofta för att bära tunga föremål. De har blivit alltmer populära under de senaste åren, eftersom allt fler människor reser och behöver ett praktiskt sätt att bära sina tillhörigheter. Men varifrån kommer ryggsäckar och varför är de så populära?

Ordet ”ryggsäck” dök först upp i det engelska språket i slutet av 1800-talet. Då användes det för att beskriva en väska som bars av indianer. Ordet kommer från det nederländska ordet ”rugzak”, som betyder ”ryggbärande säck”. I början av 1900-talet blev ryggsäckar populära bland vandrare och campare, eftersom de var ett bekvämt sätt att bära alla sina tillhörigheter när man var ute i naturen.

I dag används ryggsäckar av människor i alla åldrar och för många olika ändamål. De är populära bland studenter, eftersom de lätt kan bära med sig läroböcker och andra skolmaterial. Affärsfolk använder dem ofta för att transportera sina bärbara datorer och annat arbetsmaterial.

Vart hittar du då din nästa funktionella ryggsäck? Jo det gör du hos ShowYourTrue. Showyourtrue.se har ett stort utbud av moderna väskor som fungerar för alla tillfällen och miljöer. Oavsett om du ska till gymmet eller på ett viktigt möte kan du använda deras stilrena väskor. Detta kombinerat med fokus på hög kvalitet blir deras väskor det självklara valet om du behöver en ny tote bag.