Barberare för flera hundra år sedan

Det är svårt att föreställa sig en tid då barberare inte var ett yrke, men sanningen är att det bara har funnits i några hundra år. De första barberarna var faktiskt kirurger, och de gjorde mer än att bara klippa hår. De utförde operationer och andra medicinska ingrepp. Med tiden utvecklades barberaryrket och blev så småningom en egen specialitet.

Yrket som frisör kan spåras tillbaka till antikens Grekland och Rom. Barberare kallades ”tonsori” på latin, vilket betyder ”raka sig”. På den tiden var det nödvändigt att raka sig för att hålla sig ren och presentabel. Barberare var också ansvariga för att trimma skägg och mustasch. De första barbersalongerna kallades faktiskt ”tonsoriae”.

I det medeltida Europa blev barberarna mer raffinerade. Barberarna började specialisera sig på hårklippning, rakning och till och med tandvård! Barbershops blev populära mötesplatser där män kunde umgås och ta del av de senaste nyheterna. Faktum är att många av de tidigaste tidningarna faktiskt publicerades i barbershops!

Men letar du efter hår- och skäggprodukter så du kan fixa skägget hemma ska du kolla in Randevu. Randevu.se har allt från skäggvax till borstar för hårstyling vilket gör att du kan köpa allt du behöver på ett och samma ställe.