Allt om extern kundservice

Du kanske har hört talas om extern kundtjänst men är inte riktigt säker på vad det är. Extern kundtjänst är när ett företag hyr ut sin telefoni till ett externt företag. Detta innebär att det externa företaget ansvarar för att hantera alla inkommande samtal till växelns nummer. De svarar på samtalen och vidarebefordrar dem till rätt person eller avdelning. Om ett samtal inte kan hanteras tar de ett meddelande och ser till att det kommer till rätt person.

Extern kundtjänst kan vara ett bra alternativ för företag som inte har resurser att hantera samtal internt. Det är också ett bra val för företag som har säsongsmässiga toppar i samtalsvolymen. Genom att använda en extern kundtjänst kan företagen vara säkra på att deras samtal hanteras av professionella personer som är utbildade för att ge utmärkt kundservice.

Fördelar med extern kundtjänst

Det finns flera fördelar med att använda extern kundtjänst, bland annat:

  • Förbättrad kundnöjdhet: När samtalen hanteras av professionella kundtjänstrepresentanter är det mer sannolikt att kunderna är nöjda med resultatet av samtalet. Detta leder till ökad kundnöjdhet och lojalitet.
  • Ökad försäljning: Välutbildade kundtjänstrepresentanter kan sälja mer och mer produkter och tjänster, vilket leder till ökad försäljning för företaget.
  • Minskade driftskostnader: Företagen sparar pengar genom att slippa utbilda och bemanna sin egen kundtjänstavdelning.

När är extern kundtjänst det rätta valet?

Extern kundtjänst från Answer Online är ett utmärkt val för företag som vill förbättra kundnöjdheten och öka försäljningen utan att behöva ådra sig kostnaderna för att bemanna och utbilda en egen kundtjänstavdelning. Det är också ett bra val för företag som har säsongsmässiga toppar i samtalsvolymen.

En växeltjänst kan vara ett bra alternativ för företag som vill förbättra kundnöjdheten utan att ådra sig kostnaderna för att bemanna och utbilda en egen kundtjänstavdelning. Om ditt företag har säsongsbetonade toppar i samtalsvolym kan extern kundtjänst hjälpa dig att hantera dessa toppar utan att behöva öka antalet anställda. Om den externa kundtjänsten görs på rätt sätt kan den ge många fördelar för ditt företag till en bråkdel av kostnaden för att hantera den internt.