4 saker som är ännu lättare att göra på mobiltelefonen än på datorn

Dagens moderna mobiltelefoner är bättre än gårdagens datorer, och har en styrka och kompabilitet som vi tidigare inte trodde var möjligt. Tack vare detta använder vi mobiltelefoner till allt från att hålla kontakten med nära och kära, till att lira spel, läsa nyheter och mycket mer. Trots detta finns det fortfarande ett visst behov av datorer, exempelvis för tyngre sysslor som programmering och bildredigering.

I den här artikeln ska vi titta lite närmare på 4 saker som faktiskt är lättare att göra via mobiltelefonen, snarare än via datorn.

4 saker som är lättare att göra via mobiltelefonen

Nedan är exempel:

Lira spel

För bara några år sedan var mobilspelen ganska dåliga. De mobiltelefoner som existerade hade helt enkelt inte kraft nog att köra spel av en högre kvalité, och internethastigheten var heller inte tipptopp.

Detta har dock förändrats rejält under de senaste åren, och numera väljer faktiskt de flesta att spela spel via mobilen, snarare än via datorn. Hos Snabbare får du exempelvis tillgång till massvis med bordsspel och slots, och det går att argumentera för att upplevelsen är ännu bättre än via datorn, trots att skärmen är betydligt mindre.

Samma sak gäller även för många andra typer av spel, även om de mest krävande spelen än så länge bör spelas via datorn.

Läsa nyheter

Det är betydligt enklare att ta del av nyheter via mobilen snarare än via datorn. Här laddar du enkelt upp en app eller webbläsare, och kan till och med få notiser som visas direkt på startskärmen. Enklare än så blir det knappast, eller hur?

Av den anledningen väljer allt fler människor att ta del av nyheter via sina mobila enheter, snarare än via datorn, TV:n eller andra tillvägagångssätt. 

Hålla kontakten med nära och kära

Numera är det enklare än någonsin att hålla kontakten med nära och kära. Allt som krävs är någon typ av kommunikationsapp på mobiltelefonen. Här kan du ringa och SMS:a med dina vänner och familj, men det finns även massvis med olika appar där du kan köra videosamtal, chatta eller skicka meddelanden på andra sätt.

För bara 10 år sedan valde många att kommunicera via program på datorn, men nu väljer de allra flesta de mobila enheterna istället.

Se på serier och filmer

I takt med att de mobila skärmarna blir bättre tillsammans med det faktum att dess processorer blir starkare, klarar de mobila enheterna att streama filmer och serier på ett tillfredsställande sätt. Därmed är det många som numera väljer att ta del av sitt favoritinnehåll direkt via mobiltelefonen, snarare än att ta fram datorn.

Dagens moderna uppkopplingar är även starka nog för att detta ska vara tillgängligt när du är på språng, exempelvis när du sitter på tunnelbanan på väg till jobbet, ligger på stranden eller var som helst. Därmed är det inte särskilt konstigt att dagens moderna mobiltelefoner sakta men säkert konkurrerar ut datorerna på den här punkten.

Kommer mobiltelefonerna konkurrera ut datorerna helt och hållet?

Vi rör oss i den riktningen, men vi har svårt att se att mobiltelefonerna kan konkurrera ut datorerna helt och hållet. Dessa enheter kommer onekligen att ta över allt fler uppgifter och syften, men det finns fortfarande en hel del tillfällen då datorn är mobiltelefonen överlägsen, och så kommer med allra största sannolikhet även vara fallet i den närmaste framtiden.