Polygrip-tången: En unik uppfinning med en fascinerande historia

Vad är en polygrip? Det här är kanske en fråga som du aldrig har hört talas om tidigare. polygrip-tänger är en unik uppfinning som har en intressant historia. De skapades för att hjälpa till med installationen av fönsterglas i bilar. Låt oss ta en närmare titt på polygrip-tänger och ta reda på mer om dem!

Polygrip-tänger är en typ av låstänger. De har en kamliknande mekanism som gör att de greppar fast på ytor säkrare än traditionella låstänger. Detta gör dem idealiska för arbete med hala eller ömtåliga material som glas. Uppfinninandet av polygrip-tången tillskrivs Joseph Geddes, som ansökte om patent 1923. Man tror dock att polygrip-tången faktiskt först tillverkades av det amerikanska företaget Stanley Works 1924.

Många användningsområden

Polygrip-tången har många användningsområden, t.ex. för att dra åt bultar, skruvar och annan hårdvara. De kan också användas för att ta bort spikar och andra föremål från trä.

Sedan dess har polygrip-tängerna använts av biltillverkare och glasmontörer över hela världen. I dag är de ett viktigt verktyg i alla verktygslådor. Du hittar ett stort utbud av polygrip från flera kända tillverkare på Handyman Tools.