Ögonlocksplastik Stockholm: Lär dig mer här

Bilden visar en person som står vid havet. Ögonlocksplastik Stockholm och Uppsala samt Facelift Deep Plane.

Hur fungerar ögonlocksplastik i Stockholm och Uppsala? Generellt är ögonlocksplastik eller blepharoplasty en kosmetisk operation. Denna har som syfte att ta bort överflödig hud eller fettvävnad på ögonlocken.

Denna operation kan hjälpa till att ta bort påsar under ögonen samt minska rynkor och slapphet. Nedan kommer du lära dig mer om generellt hur ögonlocksplastik fungerar och vad patienten kan förvänta sig före, under och efter ingreppet.

Först måste patienten ha en kirurgisk konsultation för att säkerställa att ögonlocksplastiken är rätt för den enskilde. Läkaren kommer sedan att undersöka dina ögon och ge dig en bedömning av om du är en lämplig kandidat.

Om patienten innehar rätt förutsättningar för en operationen kommer kirurgen att förklara vilken typ av procedur som rekommenderas beroende på mål och ögonens tillstånd.

Under en ögonlocksplastikoperation, kommer en kirurg att göra små snitt i din ögonlockshud så att den överflödiga huden kan avlägsnas. Om det finns en slapphet i de nedre ögonlocken, kommer kirurgen också att ta bort lite extra hud och säkerställa att fettet under ögonen inte syns.

Hur lång tid tar en ögonlocksplastik Stockholm

Operationen tar vanligtvis mellan en till tre timmar, beroende på graden av åldrande och de åtgärder som rekommenderas. Efter operationen rekommenderar kirurgen vanligtvis att det applicerar kalla kompressor på ögonområdet för att minska svullnaden och använda specialförband för att hjälpa såren att läka.

Patienten bör också undvika aktiviteter som kan öka blodflödet till ögonområdet, inklusive träning och tung lyftning. Kirurgen kommer också att bilda en uppfattning om de eventuella fallgroparna och riskerna i samband med proceduren och hur man kan hantera dem.

Efter några veckor av läkning, kommer det att märkas förändringen i utseendet av dina ögon. Ögonlocksplastik kommer att göra att ögonen oftast ser mer ungdomliga, friska och synliga ut, så att patienten kan återuppta sina dagliga aktiviteter med förnyat självförtroende.

Resultat på ögonlocksplastik Stockholm

Även om de kirurgiska resultaten varierar från person till person, tar det vanligtvis mellan sex månader och ett år för att uppnå de slutliga resultaten av operationen.

Ögonlocksplastik är en effektiv och säker operation som kan hjälpa patienten att se yngre och mer utvilad ut. Med den senaste tekniken och utrustningen från välutbildade och erfarna kirurger. På så sätt kan du dra nytta av en ögonlocksplastikoperation som varar i flera år.

Olika typer av ögonlocksplastik

Vid övervägande om att göra en ögonlocksplastik, är det viktigt att rådgöra med en godkänd, erfaren och professionell kirurg. För att förstå vilka resultat du kan förvänta dig och vad som görs innan, under och efter operationen.

Ta gärna reda på mer information innan du gör ett övervägande. Du kan exempelvis får mer info om nedre och övre ögonlocksplastik, Stockholm. Du kan också få hjälp med både övre och nedre ögonlocksplastik, Uppsala. Det finns även andra varianter som facelift deep plane. Vilket även kan vara en metod att känna till och lära sig mer om. Detta kan du göra hos en professionell plastikkirurg.