Hur du renoverar ditt badrum med kakel

Bilden visar ett badrum som med kakel och klinker. Nu kan du få hjälp av en erfaren plattsättare i Skåne.

Så här kan du enkelt renoverar ditt badrum med kakel och klinker.
En badrumsrenovering kan vara ett stort projekt som kräver mycket planering.

Det finns så många val att göra och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Men ett av de viktigaste besluten du kommer att göra är vilken typ av kakel och klinker du ska använda.

Med så många alternativ som finns på marknaden kan det vara överväldigande att försöka välja det perfekta kaklet och klinkret för ditt badrum, spa eller relaxavdelning.

Olika typer av klinker och kakelplattor

Det finns tre huvudtyper av kakel: keramik, porslin och natursten. Keramiska plattor tillverkas av lera som bränns i en ugn. Porslinsplattor tillverkas också av lera, men de värms upp vid en högre temperatur än keramiska plattor.

Detta gör dem tätare och mindre porösa, vilket gör dem mer hållbara och lättare att rengöra. Naturstensplattor är precis vad de låter som, de är gjorda av natursten som marmor, granit eller skiffer.

Hållbara val till ditt badrum och dusch

När du väljer kakel till ditt badrum bör du tänka på följande faktorer som hållbarhet, halkbekämpning, enkel rengöring och stil. Hållbarhet är särskilt viktigt i ett badrum eftersom det är ett område med mycket gångtrafik samt där det finns mycket fukt.

Du kan behöva ett speciellt tätskikt, samt flytspackel och använda dig av olika typer av fix och fog. Beroende på om ditt badrum är i en källare, markplan eller på övre plan i ett trähus.

Ska du inreda ett spa eller en relaxavdelning för professionellt bruk. Då vill försäkra dig om att kakelplattorna klarar tung fotgängartrafik. Samt även upprepad exponering för vatten utan att flisa sig eller spricka.

Halkskydd är en annan viktig faktor att tänka på, särskilt om du har små barn eller äldre familjemedlemmar som kan komma att använda badrummet. Badrum kan vara hala platser, så du vill se till att ditt kakel har tillräckligt med struktur för att ge bra dragkraft.
Enkel rengöring är också viktigt i ett badrum, badrum blir i regel väldigt lätt smutsiga.

Du vill välja ett kakel som inte lätt visar smuts och smuts och som inte kräver speciella rengöringsmedel eller mycket armbågsarbete för att bli rent.

Glöm inte bort att tänka på stilen när du väljer badrumskakel. Kakel finns i ett oändligt antal färger, mönster och material, så du borde inte ha några problem att hitta något som passar din personliga stil.

Porslinsplattor jämfört med keramiska plattor

När det gäller badrumskakel ses ofta porslin som något av en guldstandard. Porslinsplattor är mer hållbara och lättare att rengöra än keramiska plattor, men dessa är inte lika vanliga.

De tenderar också att vara dyrare än keramiska plattor. Keramiska plattor har dock kommit långt på senare år och erbjuder nu många av samma fördelar som porslinsplattor till en bråkdel av kostnaden.

Om du har en liten budget men ändå vill ha kakel av god kvalitet för din badrumsrenovering är keramiska plattor ett utmärkt alternativ.

Rätt utfört underarbete som förenklar vardagen

När du väl har valt det perfekta kaklet för din badrumsrenoveringsprojekt är det viktigt att se till att det är ordentligt installerat och förseglat så att vatten inte sipprar bakom det och orsakar skador.

Det bästa sättet att göra detta är att anlita en professionell entreprenör som har erfarenhet av att installera badrumskakel. De vet hur de ska förbereda dina ytor på rätt sätt och installera ditt kakel så att det håller i många år framöver.

Det behöver inte vara komplicerat att välja rätt kakel. Det finns tre huvudtyper av badrumskakel, keramik, porslin och natursten och var och en har sina egna unika fördelar. När du väljer kakel till ditt badrumsrenoveringsprojekt ska du tänka på hållbarhet, halkskydd, enkel rengöring och stil.

Med professionell plattsättare i Skåne kan du få hjälp med allt vid din badrumsrenovering

På så sätt kan du kan hitta det perfekta kaklet för ditt utrymme. När du väl har valt ditt kakel ska du anlita en professionell entreprenör som kan hjälpa dig att installera det på rätt sätt så att det håller i många år framöver. När du utför renoveringar av ditt badrum då är det viktigt att du väljer rätt tätskikt och klinkerfog samt rätt kakel och klinker.