Hitta rätt pedagogiska leksaker för ditt barn

Pedagogiska leksaker och pysselmaterial för barn i olika åldrar

Så här kan du hitta rätt pedagogiska leksaker för ditt barn och pysselmaterial för barn i olika åldrar. Det finns allt från träleksaker till sångpåsar, träleksaker och mjuka och pedagogiska leksaker som sångpåsar och figurer från Oskar och Ellen.

Fördelarna med att leka med pedagogiska leksaker

Barn älskar att leka med olika pedagogiska leksaker och det är lättare för dem att lära sig både läsa och räkna om man börjar tidigt med att introducera lärandet och skapa nyfikenheten kring leksaken.

Som exempelvis att leka med låtsas pengar. Detta kan vara ett bra sätt att förklara veckopeng och andra ekonomiska faktorer även för ett äldre barn.

För det lite yngre barnet som ska lära sig läsa och skriva så kan ABC leksaker och olika bokstavslekar ge kunskaperna över tid så att det blir lättare sedan i skolans första år.

Lärande för livet och börja tidigt med roliga lekar

Ett baby eller spädbarn som har en liten myspöl att upptäcka världen från. Det lite större syskonet kan leka och pyssla ifrån en lekgrop eller njuta av en bra bok på en lekkudde.

Att använda mjuka element för lärande ger ett avkopplande och harmoniska sätt att lära sig. Det blir en naturlig del som följer barnets utveckling.

Bjud in det alla barnen till en pedagogisk och mysig lärostund

Finns det något äldre syskon i familjen så brukar dem ofta känna att dem vill vara med det mindre barnen i deras sätt att leka och få uppmärksamhet. Det kan därför vara bra att försöka passa på att anpassa leken för de olika åldrarna.

Som att läsa en enkel saga för babyn och varva med att läsa en saga med lite mer pedagogiska inslag för det större barnet. På så sätt varvas både lärandet och du får en härlig möjlighet att mysa tillsammans hela familjen.