Historian av Charles Owens ridhjälmar

Charles Owens ridhjälmar har en lång historia av att tillverka hjälmar av hög kvalitet och säkerhet för ryttare över hela världen. Företaget har varit verksamt i över 100 år och ägs nu av den tredje generationen Owens.

Charles Owens ridhjälmar är kända för sin goda passform och höga säkerhet. Deras hjälmar är utformade med tanke på både komfort och säkerhet, vilket gör att de är mycket populära bland ryttare i alla åldrar och discipliner.

Genom åren har Charles Owen expanderat kraftigt och säljer nu sina ridhjälmar över hela världen. Deras rykte som tillverkare av högkvalitativa och säkra hjälmar har bidragit till att de är ett av de mest populära varumärkena på marknaden när det gäller ridhjälmar.

Det är viktigt att välja en ridhjälm som är av hög kvalitet och säker för att skydda huvudet vid eventuella olyckor eller fall från hästen. Charles Owens ridhjälmar är certifierade av olika organisationer som BSI Kitemark och ASTM International, vilket innebär att de uppfyller strikta säkerhetskrav.

En av de mest populära ridhjälmarna från Charles Owen är deras ”Ayr8”. Detta är en hjälm som är utformad med ventilationssystem som håller huvudet svalt och bekvämt. Ayr8 finns i flera olika färger och storlekar för att passa alla ryttare.

I sammanfattning kan man säga att Charles Owen är en av de mest respekterade tillverkarna av ridhjälmar på marknaden. Deras hjälmar är kända för sin goda passform, höga säkerhet och bekvämlighet. Genom att välja en Charles Owen-ridhjälm kan ryttare vara säkra på att de har en hjälm av högsta kvalitet för att skydda huvudet under ridning.