Hemester i Sverige 2021 – Tips om resmål och platser att besöka

Hemester är ett nytt ord som under senaste året blivit mycket populärt att använda med tanke på den rådande situationen. I dagsläget verkar det som att denna sommaren kommer att bli likadan som den förra där svenskarna flockas till de svenska turistdestinationerna och campingplatser runt om i landet.

Svenskarna reste gärna utomlands innan pandemins start, men nu får vi uppleva vårt land på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare. Åren efter pandemin kommer vi se en ökning av svenskar som reser inom Sveriges gränser, då de fått se en sida av Sverige som de aldrig skådat innan. Man behöver inte resa långt för att komma till otroligt vackra platser i Sverige. 

Populära turistorter i Sverige

Två populära turistorter är Öland och Gotland som länge varit populära resmål för turister. Varför? Jo, Öland och Gotland bjuder på en natur som är helt olik alla andra platser i Sverige. Så fort du tagit dig över Ölandsbron eller tagit färjan över, kommer du genast lägga märke till den vackra naturen. Öland har många fina stränder, historiska platser och otroliga naturupplevelser. Med sina 75+ naturreservat är Öland en svårslagen plats när det gäller hemester. Naturupplevelser på Öland är den perfekta semestern som gillas av både stora som små.

Fåglar på Öland

Vår långa smala ö är välkänd för sina fåglar som lockar fågelskådare och naturfotografer till Öland från hela Sverige. På Öland finns chansen att hitta många sällsynta och udda arter som du inte kommer att få se hemma. Längst ner på Öland hittar vi Ottenby fågelstation som lockar många turister. Här finns det även chans att se hur fåglar ringmärks.

Nere vid Ottenby hittar vi flera promenadstråk som tar dig ut på fälten och in i skogen där många fåglar och djur gömmer sig i träden och i buskagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *