De viktigaste sakerna du behöver för din backpacking

Bilden visar en person på vandring eller backpack. Med rätt backpackningsutrustning i vandringsryggsäcken som liggunderlag, sovsäck och ett bra gaskök. Då kommer backpackingen att gå betydligt enklare.

De viktigaste sakerna du behöver för din backpacking är många och kräver lite förberedelse. Allt beroende på hur länge du ska vara iväg. Om du vill ge dig in i backpacking är det första du behöver rätt utrustning. Vilken typ av utrustning du packar beror på var och när du ska åka, samt även hur länge du ska vara borta.

Vissa av dessa saker är faktiskt relativt oumbärliga för all tänkbar backpacking och vandring. Det gäller bland annat en bra sovsäck, ett liggunderlag och en gaskök. Med dessa tre saker i din vandringsryggsäcks packning, kan din resa bli bekväm och säker och mer komfortabel.

3 viktigaste sakerna att ta med vid backpacking

  • Sovsäck – En sovsäck av god kvalitet är en av de viktigaste utrustningsdelarna för en lyckad backpackingresa. Se till att investera i en sovsäck som är lätt men ändå tillräckligt varm för det klimat där du ska resa. Beroende på hur kallt det blir på natten kanske du till och med vill överväga att köpa ett isolerat madrassunderlag eller en luftmadrass som du kan lägga under din sovsäck för extra värme och komfort.
  • Liggunderlag – Även om din sovsäck redan är relativt bekväm är det fortfarande viktigt att du tar med dig ett liggunderlag eller en rullmatta som komplement till din sängutrustning. Ett skumfyllt liggunderlag av god kvalitet ger extra dämpning mot den hårda marken och isolering mot den kalla luften under dig. Den är också tillräckligt liten och lätt för att inte ta upp för mycket plats i ryggsäcken när den är ihopvikt.
  • Gaskök – Ett bärbart gasolkök är ett annat måste för alla långväga backpacking. Att ha en sådan till hands gör det mycket enklare att förbereda måltider eftersom du inte behöver göra upp eldar eller vänta medan maten kokar över öppen låga. Gaskök är också säkrare än traditionella lägereldar eftersom de inte producerar rök eller glöd som kan starta bränder i torra klimat.

Om du backpackar med rätt utrustning kan du se till att din resa blir så säker och bekväm som möjligt. Genom att investera i en kvalitetssovsäck, ett liggunderlag och en gaskök. På så sätt kan du se till att alla dina grundläggande behov är tillgodosedda när du är ute på vandringen. Du behöver således inte oroa dig för är att njuta av naturens sevärdheter. Innan du ger dig ut på ditt nästa äventyr, se till att du har alla dessa tre viktiga saker packade säkert i din vandringsryggsäck.