Bygg ditt eget gym med bästa viktskivorna

Bilden visar en tyngdlyftare med viktskivor och en olympisk skivstång. Med rätt viktskivor och bumpers, rack och ställbara träningsbänkar så kan du bygga ett hemmagym enkelt.

Nu kan du bygga ditt eget gym med bästa viktskivorna och bumpers. Att träna hemma har blivit alltmer populärt under de senaste åren och det med en bra anledning. Det är inte alltid tiden finns till för att åka iväg till gymmet och är du noggrann med din träning.

Du vill du säkerligen få bra resultat, hellre än att bara få träningen utförd. Med rätt gymutrustning hemma som är extremt prisvärd. Då kan du få ut det mesta av dina träningspass. Idag finns det hemmautrustning som kan konkurrera med vilket professionellt gym som helst.

Hur du enkelt kan bygga ditt egna gym hemma

Men var ska du börja när det gäller att bygga ditt eget hemmagym? Vänd dig till en leverantör som tycker om träning i första hand. Nu kan du enkelt bygga ett hemmagym med utrustning av professionell kvalitet som hjälper dig att hålla dig både frisk och perfektform utan att bygga upp onödig gymstress.

Du kan på så sätt enklare fokusera och lägga den tid du behöver på dina övningar. Du behöver inte mycket utrustning för att skapa en bra grund. Hos exempelvis viktskivan.se finns det massor med inspiration, om hur du enkelt kan njuta av din träning i ditt hemmgym. På så sätt slipper du inte längre behöva fråga, om du exempelvis får bryta in under någons träningsrutin på gymmet.

Det finns väldigt många fördelar med att ha ett eget hemmagym, att få till en träningsrutin som är effektivt är alltid en av de största fördelarna. På så sätt hinner du säkerligen inte tröttna lika snabbt på din träningsrutin, i många fall kommer du se betydligt bättre resultat på kortare tid.

Det är lätt att tro att det krävs dyra viktskivor och bumperplates samt olika racks och träningsbänkar. Men genom att välja viktskivor och bumperplattor som håller högt klass utan att behöva vara onödigt dyra. På så sätt kommer du att få ett hemmagym som många gånger kan överträffa ditt vanliga gym.

Välj rätt gymgolv till ditt hemmagym

När du bygger ditt eget hemmagym bör din första uppgift vara att välja det bästa golvalternativet för ditt utrymme. Golvet ska kunna tåla användning av tunga vikter, maskiner och annan utrustning.

Det bör även ge dig dämpning för eventuella aeroba aktiviteter som hopprepshoppning för uppvärmning eller andra typer av core övningar. Överväg att använda gummimattor eller skumplattor eftersom de ger stötdämpning och skydd mot skador från tappade vikter eller maskiner.

Välj viktskivor och bumpers av hög kvalitet

Nästa steg är att välja de viktskivor och bumpers som ska ingå i ditt gym. Du vill se till att du väljer plattor som är tillräckligt hållbara för att klara många träningspass utan att spricka eller gå sönder. Många väljer bumpers av uretan eftersom de är ljuddämpande, hållbara och mindre benägna att glida över golvet när de tappas under träningspasset.

Investera i ställbara träningsbänkar och prisvärd gymutrustning

När du väl har valt golv för ditt hemmagym och valt ut viktskivor och bumpers av hög kvalitet är det dags att investera i träningsbänkar och rack. Bänkpressar kräver robusta bänkar som kan ta emot tunga vikter, medan knäböjningar kräver stabila ställningar. Dessa bör således inte vingla eller tippar över under användning.

Leta gärna efter ställbara träningsbänkar som är tillverkade av starka stålramar med tjock stoppning, för komfort under träningspasset. Racks bör också vara tillverkade av starka stålramar som kan hantera tunga laster så att du kan känna dig säker när du lyfter tyngre vikter som exempelvis tunga hantlar.

Välj alltid prisvärd utrustning till ditt hemmagym av hög kvalitet

Med rätt kunskap om vilken typ av utrustning som behövs för att bygga ett säkert och effektivt hemmagym kan du skapa en miljö där du kan få ett effektivt träningspass samtidigt som du förbättrar din allmänna hälsa.

Investera i prisvärda viktplattor, bumpers, träningsbänkar och racks/ställningar av hög kvalitet. På så sätt kan träna på ett säkert utan att behöva oroa dig för skador på grund av utrustning av dålig kvalitet. Välj inte att köpa en alltför billig gymutrustning som håller en låg kvalitet, bara för att ha ett brett utbud. Många av dessa enklare mulitgym kan i vissa fall kollapsa eller vara instabila. Framförallt under tunga belastningar som vid bänkpress och hantelpressar.

Du kommer många gånger få ett bättre resultat genom att istället välja prisvärd gymutrustning som håller en högre kvalitet. Det finns speciella grundpaket för hemmagym som du kan börja med, vilket är bra om du vill du få ut mer av din träning. Köp inte enklare multigym med tveksamma konstruktioner, dessa är oftast instabila vid vikter utöver de som ingår. Satsa istället på ett hemmagym som tål att användas även när du blir starkare.