Bastupall, bastubänk och stegpall – En guide till bastumöbler

Bastun är en plats för avkoppling och återhämtning, där kropp och själ får vila och återhämta sig från vardagens stress och påfrestningar. För att kunna njuta av bastuns alla fördelar är det viktigt att ha rätt utrustning, och bastumöblerna är en viktig del av detta. I denna artikel kommer vi att gå igenom tre av de mest använda bastumöblerna: bastupallar, bastubänkar och stegpallar.

Bastupallar

En bastupall är en grundläggande möbel i bastun, som används för att sitta på eller som stöd för fötterna. Det är viktigt att välja en bastupall av hög kvalitet, som är robust och bekväm att sitta på. Det finns flera olika typer av bastupallar att välja mellan, inklusive stora och tunga pallar som är lämpliga för offentliga bastur.

En bastupall ska vara utrustad med ställbara och halkfria gummifötter, så att den alltid står stadigt på bastugolvet. Det är också viktigt att välja en bastupall som är lämplig för bastuns höjd. Om bastulavens sittyta är för hög för att nå från golvet kan man ställa en stegpall under bastupallen. Pallens höjd bör då vara halva höjden mellan golvet och nedre bastulavens sittyta.

Bastubänkar

En bastubänk är en bekväm möbel som används för att sitta på i bastun eller i omklädningsrummet. Det är viktigt att välja en bastubänk som är tillverkad av högkvalitativt trä, såsom al eller asp, som är resistent mot fukt och temperaturförändringar. Bastubänkar finns i olika längder upp till två meter och i flera olika utföranden.

Precis som bastupallar ska bastubänkar också vara utrustade med gummifötter som gör att de står stadigt på golvet. Detta förhindrar också att bänkens ben suger upp vatten från bastugolvet och förhindrar således att träet ruttnar.

Stegpallar

En stegpall är en praktisk möbel som används för att nå högre höjder i bastun eller i andra delar av hemmet. I bastun används stegpallen vanligtvis för att nå upp till den övre bastulaven eller för att ställa saker på en högre hylla. Det är viktigt att välja en stegpall som är stabil och säker att använda, och som har en lämplig höjd för bastuns höjd.

Sammanfattning

Bastupallar, bastubänkar och stegpallar är alla viktiga bastumöbler som hjälper till att göra bastun till en avkopplande och bekväm plats att vara på. Det är viktigt att välja högkvalitativa möbler som är robusta och tillverkade av lättande material. Gummifötterna på både bastupallar och bastubänkar är en viktig detalj för att säkerställa stabiliteten, medan en stegpall är ett praktiskt hjälpmedel för att nå högre höjder i bastun.

Bastupunkten är en tillverkare av bastumöbler som erbjuder ett brett utbud av bastupallar, bastubänkar och stegpallar. Oavsett vilken typ av bastumöbel du söker, har Bastupunkten en mängd olika alternativ att välja mellan. Dessutom kan du välja höjden på bastupallen eller bastubänken för att anpassa den till bastuns höjd.