Barutrustning och bartillbehör för dig

Barutrustning och bartillbehör är viktiga för alla som vill bjuda på goda drinkar och skapa en professionell barupplevelse. Här är några av de viktigaste produkterna för att sätta upp din egen bar.

Shaker

En shaker är en av de mest grundläggande produkterna för en bartender. Det används för att blanda drinkar och kan vara av olika storlekar och material. Vanligtvis består en shaker av två delar – en stor burk och en mindre burk som placeras inuti. Dessa två delar skakas sedan tillsammans för att blanda drinken.

Måttglas

Måttglas är också viktiga för en bartender. De används för att mäta exakt mängd av de olika ingredienserna som behövs för en drink. Det finns måttglas i olika storlekar, vanligtvis mellan 20 och 50 ml.

Isbehållare

Is är en viktig ingrediens för många drinkar. Det är därför viktigt att ha en isbehållare för att hålla isen sval och nära till hands. En isbehållare kan vara av olika storlekar och material, beroende på dina behov.

Barlöffel

En barlöffel används för att röra ihop drinkar. Den har en lång och smal form för att nå ner till botten på glaset eller shakern. En del barlösslar har också en skedformad ände för att kunna plocka upp små ingredienser som oliver eller bär.

Citruspress

Många drinkar kräver färskpressad citrusjuice, som citron eller lime. Därför är en citruspress ett viktigt verktyg för en bartender. Det finns olika typer av citruspressar, både manuella och elektriska.

Strainer

En strainer används för att sila bort isbitar eller bitar av frukt och örter från drinken. Det finns olika typer av strainers, bland annat en Hawthorne-strainer som passar över shakern och en Julep-strainer som används för att sila drinkar som serveras i ett glas. Sammanfattningsvis är barutrustning och bartillbehör nödvändiga verktyg för att skapa en professionell barupplevelse. Genom att investera i högkvalitativ utrustning och tillbehör kan du enkelt blanda goda drinkar som kommer att imponera på dina gäster.