Alla biltillbehör du behöver

Om du använder din bil för att köra tunga laster genom skogar och svår terräng behöver du självklart riktigt bra fjädrar för detta. Men varför är bra fjädrar så viktiga. Och vad är skillnaden mellan olika typer av fjädrar? Din bils fjädringssystem är en av de viktigaste faktorerna för hur den hanterar sig. Fjädrarna stödjer bilens vikt och håller allting i linje. De hjälper också till att absorbera stötar från vägen, vilket gör att du har det bekvämare när du kör. Därför är det viktigt att välja rätt typ av fjäder för dina behov som bladfjädrar eller luftfjädring.

Spiralfjädrar är den vanligaste typen av fjädrar som används i bilar. De är tillverkade av kraftigt stål och kan bära mycket vikt. De är också mycket bra på att absorbera stötar från vägen. Men de kan vara lite hoppiga, vilket inte är idealiskt om du kör på en jämn motorväg. Bladfjädrar är ett annat populärt alternativ, särskilt för lastbilar och SUV:ar. De är tillverkade av flera lager metall, vilket ger dem extra styrka. Bladfjädrar är också bra på att absorbera stötar, men de tenderar att vara lite styvare än spiralfjädrar. Det innebär att de inte ger dig lika mycket komfort när du kör på grova vägar.

Hos Lastatungt hittar du allt du kan tänka dig när det kommer till tillbehör för bilen. I deras stora sortiment hittar du allt från coilovers till extraljus. Detta gör dem till det självklara valet om du behöver nya lastkorgar eller liknande.