Se demofilmer ur vår kurs Dreamweaver CS på Video

Här finner du 10 demofilmer hämtade ur kursen Dreamweawer CS på Video. Kursen består av 72 videofilmer i hur du skapar spännande och funktionell webbdesign med Adobe Dreamweaver CS. Speltid 3,5 timme.

Skapa en ny plats

Innan du börjar ett nytt projekt i Dreamweaver måste vi skapa en mapp på hårddisken där jag kommer att förvara mina webbsidor. Det kallas för att skapa en rotmapp. Sedan ska vi göra en koppling mellan rotmappen och Dreamweaver och det är det som kallas att Skapa en ny plats.


Använda Dreamweavers layoutmallar

När du snabbt vill komma igång med att bygga webbsidor eller om du inte är så bekant med CSS ännu så är Dreamweavers färdiga layoutmallar ett bra sätt att börja på.


Navigation

Förutom en tilltalande gränssnittsdesign, ett bra och intressant innehåll strukturerat med semantisk kod så är navigationen en av de viktigaste delarna i en webbplats.


Typografi - Fontlistor

Många begrepp inom tryckt media kan inte överföras till webben beroende på att besökarna kan använda olika typer av visningsmedia. När vi skapar textinnehåll för webben använder vi oss av fontlistor som är sammansatta av standardtypsnitt som finns både på Windows och Macintosh operativsystem.


Bildeditor i Dreamweaver

Egenskapspaletten har en liten bildeditor som kan användas för att göra enklare justeringar av bilder. Den är användbar när du behöver göra små, enkla och snabba förändringar i en bild, utan att öppna en extern bildeditor.


Cascading Style Sheets

Cascading Style sheets eller CSS är en samling formateringsattribut som används till att ge egenskaper till Html-element på en webbsida. Tillsammans med Html så är CSS den moderna webbens viktigaste byggstenar och att förstå hur dessa fungerar och samspelar är grunden för att bygga och hantera webbplatser som möter modern webbstandard.


Boxmodellen

Ett Html-element upptar i oformaterat skick ett bestämt utrymme på en webbsida och man brukar tala om blockelement eller boxar. Att förstå hur blockelement fungerar och hur man kan styra dess egenskaper brukar ofta refereras till som Boxmodellen och är avgörande för att skapa effektiva och enhetliga layouter med Html och CSS.


Infoga en Flashvideo

Dreamweaver ger dig möjligheten att inbädda en Flashvideo på en webbsida. Till skillnad från en vanlig flashfilm som har filändelsen .swf så måste videon vara kodad i filformatet .flv för att kunna spelas i Dreamweaver.


Google Analytics

Att veta hur många som besöker din webbplats och vad dessa besökare gör där är värdefull information för en platsägare. Det finns ett oslagbart verktyg från Google som heter Google Analytics som kartlägger allt du behöver veta om dina besökare för att anpassa sidan till maximal tillgänglighet.


Dreamweaver Extensions

Dreamweaver Extensions är programtillägg eller plug-ins som du kan ladda ner för att utöka Dreamweavers funktioner. Både på Adobe Exchange och många andra ställen kan du köpa eller ladda ner gratis extensions till Dreamweaver.

Recensioner

Dreamweaver CS på Video är en mycket informativ och pedagogisk kurs som gör det komplexa programmet Dreamweaver mycket mer lättfattligt.
Mette L. Grafisk designer

10 Egenskaper i CSS3

10 Egenskaper i CSS3
Lär dig arbeta med de nya och spännande egenskaperna i CSS3! 10 egenskaper i CSS3 är en ny videobaserad kurs med färdigkodade exempel och övningssidor.

Skolor & Utbildare

Skolor och utbildningsföretag som vill använda kurserna "10 Egenskaper i CSS3" och "Dreamweaver CS på Video" i undervisnings- eller utbildningssyfte kan köpa en fleranvändarlicens. Ni kan då kopiera och använda kursen på obegränsat antal datorer inom organisationen.